Spændende donation til Dansk Motorsamling

Holstebro – Motor type 1913 / BB:

Midt i Maj drog Jens, Henrik og “Gassumbonden” til Agersø i Storebælt, idet Jørgen Bent Møller fra Nykøbing Falster havde henvendt sig, med en interessant opgave. Jørgen er indehaver af en gård på Agersø, hvor der i mange år har henslumret en delikat Holstebro motor. Motoren er flyttet til gården fra sit oprindelige fundament på en nærliggende ejendom kaldet Strandgården – Jørgens barndomshjem.
Jørgen mente tiden var inde for, at flytte maskinen til et nyt trygt “hjem” – heldigvis faldt valget på Dansk Motorsamling. Mandskabet kunne næsten ikke vente med, at hjembringe denne unikke motor, idet Holstebromotorer er kendt for ualmindelig godt håndværk og lækre detaljer – så afsted det gik.

Langsomgående Petroleumsmotor med glødehoved.
6 HK. ved 300 omdrejninger.
Forbrug ca. 2400g. Petroleum/time
Årg. 1916 sn. 1695
(Se iøvrigt brochure for denne motor under “FL. Hansens Maskinfabrik – Holstebro“)
Salgsargumenterne lyder bla.: “Fuldstændig lydløs, slides aldrig op, kan passes af enhver, hastighedsvariation ved fuld belastning kun 0,5%” – så spændende bliver det, når klenodiet har gennemgået renoveringen, og igen er klar til lydløst liv i udstillingen.

Turen til Agersø blev vel overstået – Jørgen havde entreret med en lokal bonde, der var i besiddelse af en rendegraver – rart, når der skal flyttes tunge emner. Vort “flytteteam” er godt funderet til disse opgaver, og demontage + læsning gik efter bogen. Motoren har stået inde alle dage, og er samtidig særdeles velbevaret, så håbet for BB’eren er lysegrønt.

Vi vil her gerne benytte lejligheden til, at takke Jørgen Bent Møller for den smukke Holstebro – Motor – donationer af denne slags er uundværlige for vor Motorsamling.