En tur til Vestjylland

En tur til Vestjylland

Henrik og Frank har været en tur i Vestjylland i omegnen  af Varde. Frank er mere kendt som Bonderøven fra Kastanjegården på Djursland. De skulle besøge en samling, som skulle afvikles. De var selvfølgelig kørende i lastbilen. Samlingen kunne jo indeholde nogle emner, som kunne hjemkøbes til Motorsamlingen eller Kastanjegården.

En vandpumpe fra Seest Maskinfabrik. 1 centrifugalpumpe ukendt fabrikat.
To vacuumpumper til malkemaskiner. Henholdsvis fremstillet hos Joseph & Sons Wolverhampton og hos Fullwood & Bland Ltd. Ellesmere. Begge fabrikker engelske.

En roetyndingsmaskine, som ejeren af samlingen havde påmonteret en elmotor. Formentlig for at kunne demonstrere hvordan maskinen virkede. Fabrikanten er ukendt.

To kyllingevarmere kom også med hjem. De er fremstillet af Ginge. Den ene er komplet. Den anden mangler beholder til petroleum og varmeskjold.
Vi har tidligere efterlyst en sådan “kyllingemoder”. Vi har nemlig allerede to originale Ginge glas beholdere til petroleum.

Tre stk. hesteplove var der også plads til på lastbilen.

Et transformatortårn i en anden udgave end vi er vant til at se. Ved En søgning på nettet fandt vi kun et enkelt mage til. Det står på Tangeværket sammen med andre forskellige udgaver af  transformatortårne.