Henrik har været på indkøb. Denne gang i Norge via internettet

Her er de så, 2 stk. Gray fra Detroit USA. Umiddelbart noget mangelfuld og meget rusten. Men de manglende dele er på vores lager. Skulle der mangle nogle få dele, er det jo også en del af restaureringen at finde frem til delene og måske få en byttehandel i gang.

I 1906 begyndte Gray Motor Company at producere marine motorer. I 1908 producerede man motorer med op til 4 cylindre med HP fra 2½ til 40.
Først i 1911 påbegyndtes produktion af horisontale stationære motorer med fordampningskøling. I 1920 opgav man produktion af stationære motorer, og satsede på marine motorer.

En tredje motor indgik også i handlen, nemlig en Waterloo Boy.

Denne Waterloo Boy er også en horisontal stationær motor med fordampningskøler. Til denne motor er de manglende dele også gemt på lageret. Et omfattende men spændende projekt.
Waterloo Boy stationær motor er produceret i USA fra 1906. Waterloo var blandt de fire største motorfabrikker i USA på dette tidspunkt. De tre andre var Fairbanks Morse, Hercules og International Harvester.

Fra 1906 til 1918 blev Waterloo motorerne solgt af mindst 67 andre firmaer, der hver havde deres eget logo. I 1918 blev Waterloo Gasoline Compagny solgt til Deere & Compagny. Senere kaldet John Deere. Deere Compagny konstruerede 1923 deres egen motor. Fra 1923 og frem til 1946 fremstillede de model E i tre forskellige størrelser 1, 3 og 6 HP. Motorerne var stort set uændret helt frem til 1946. Motorerne blev solgt med John Deere logo.