Projekt B&W Nr. 238

Planlægning og forberedelse af projektet er i gang. Værkstedet er simpelthen fyldt op. Opsvejsning af bundramme til motoren er i gang. Bundkarret, som har været en tur på vaskepladsen, skal nu have div. stagbolte renset og gevind skåret op. Pakflader og lejepasninger skal rengøres.
I baggrunden ses bundkar med krumtap til en 2-cylindret Grenå Motor. Færdiggørelse af denne motor foregår samtidig med B&W projektet.
B&W motorens historie: Motoren leveret og opstillet på Charlottenlund Batteriet i 1910. Den 26.-11.-1910 blev motoren startet for første gang. Motoren kom senere til en lucernefabrik ved Herrestrup på Sjælland. I forbindelse med vejbyggeri på Odden blev lucernefabrikken eksproprieret. Uffe Hansen, Jordløse, overtog motoren. Motoren er en del af en byttehandel indgået mellem Uffe Hansen og Henrik. Vi beskrev om motoren, da den ankom i oktober 2016. Under Nyheder er der flere billeder af motoren. Den kom adskilt. Ingen vi kender, har hørt og set den i drift.

Nye hvidmetals lejer er fremstillet. Andre sliddele skal selvfølgelig kontrolleres for slitage.  

De 2 cylindre og krumtappen ligger endnu vel konserveret på lageret. Vi glæder os til at kunne præsentere denne prægtige motor for vores besøgende.