ABC – Type: CSV – 8 HK

Netop ankommet til museet.

Den lille ABC – Type: CSV – 8 HK fra Havmøllen blev i hast hentet frem, som inspirerende tidsfordriv under ventetiden til den årlige Julefrokost. Vanen tro skulle kokken kokkerere det meste af dagen, så ventetiden skulle da ikke ødsles væk foran fjernsynet…

Jens havde snydt lidt, idet maskineriet var blevet damprenset dagen før – det må gerne være lidt lækkert, før skruenørderne tager fat.

Kokken indfandt sig under seancen, og kunne konstatere mindst otte meget sorte hænder – en udvendig afrensning udskifter jo ikke gammel olieslam indvendig… Nu var det mest for at nyde en julebajer, og komme med opmuntrende kommentarer, at Le Chef indfandt sig på værkstedet – trist nok havde de herrer ikke tid til øl og gode råd på dette tidspunkt. Slukøret måtte jeg nøjes med at tage et par billeder, og haste tilbage til kødgryderne.

Stemningen i værkstedet aftog dog en times tid senere, idet \”sagkundskaben\” måtte konstatere; at den Københavnske Motorfabrik ABC nok ikke havde været så heldige, da de konstruerede denne maskine. Flere svage punkter i støbejernet, havde resulteret i revner og afbrækkede sektioner – ÆV!

Dieseldoktoren havde endog fremtryllet en ny cylinderforing, men \”den rekordagtige renovering\” blev det altså ikke til – så skulle det også være første gang.

Topstykket var mest medtaget, så Henrik fik et lille projekt i julen.

Julefrokosten forløb for øvrigt godt, og vores tradition med en \”slåmavetur\” i udstillingen blev igen et hit. Blæselampen på DAN motoren blev tændt, og Per måtte til håndsvinget – selvfølgelig startede \”skramlet\” under stor jubel og en hel del røg. Et par andre rariteter måtte også bringes til live – skønt!
Naturligvis indfandt appetitten sig igen, og snakken gik om det kommende års udfordringer.

Det skrider hurtigt frem med ABC\’en, som nu er blevet forsvarligt svejst.

Den lille ABC har fået en del opmærksomhed – heldigvis måtte Jens på fordeling; de frosne vandrør er ikke tøet op endnu… Altså måtte smeden igang med \”Den lille ABC\”. Nej, det er ikke den han så sidst i Stenvad stråtægte skole.

Det er blevet til en fin køletank og transportvogn eft. originalreklamens udtryk. Motoren er nu færdigmonteret og testprøvet – alt forløb fint med godt olietryk og knald i lydpotten.
Nu skal \”Bjarnemaler\” lægge sidste hånd på værket.

Den lille ABC Diesel har nu fået den sidste finish, og fremtræder nu ganske delikat på trækvognen.Vi har en \”Maskine\”, som ABC\’en skal trække på vort Motor-Show 24. April 2010.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.