Rud. Kramper – Gideon motor årg. 1938


Gennem lang tid har vores Rud. Kramper Gideon motor trængt til en kærlig hånd, så også denne motor er ”indlagt” på værkstedet.


Stempel og plejlstang skal ud, så kreativiteten er i højsædet – op gennem hullet i det overliggende dæk.


Den defekte plejlstang genskabes.. Det overskårne forbillede ligger som skabelon. En gammel aksel fra en sandpumper… (oprindeligt emne fornemmes i enden, som en rusten skive)


Nu skal den bare have “nogle” omgange i værktøjsmaskinerne….


Vi nærmer os – Det bliver godt det her !


Den færdige plejlstang med ny bronceforing for stempelpinden.


Smøreapparat med knastaksel under renovering.


Smøreapparat med knastaksel under renovering.


Langt om længe kom der “gang” i “Hanne” igen. Aflæs selv udtrykket i de herres ansigt… jov; renoveringen af den smukke Kramper endte med en absolut vellykket prøvekørsel – faktisk ganske overraskende, for uvidende sjæle, men jov; den herlige Horsensmotor går nu som en drøm. I tomgang tror man det er løgn… et stort svinghjul har en vis effekt.

1 Comment

  1. Sofus Jørgensen
    05/10/2014 @ 18:50

    Hei !
    Jeg heter Sofus Jørgensen og bor i Nittedal i NORGE. Jeg er sønesøn til Sofus Jørgensen i Rud Kramper og Jørgensen som startet og drev Gideon Motorfabrikk i Molde Norge frem til 1957. Det er interesant og se at dere har flere Gideonmotorer i deres samling. Jeg har ønske om å besøke museet og få sett på de forskelige motorene. Samtidig vil jeg gjerne ha noen bilder av de motorene dere har med så mange opplysninger som mulig , hvis det er mulig. Jeg kan forøverig opplyse om at det for tiden pågår en liten utstilling om Sofus Jørgensen på Molde Bymuseum i disse dager, men avslutter den 11 okt 14. Er også interisert i om dere har kjenskap til om det fins andre Gideonmotorer som er tilgjengelig i deres område. Håper at min henvendelse tildere ikke er påtrengende.
    Med hilsen Aage Sofus Jørgensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.