Bukh 220 Motor nr. 2741

Motoren blev hentet hjem fra Bornholm i efteråret 2017.

Bukh dieselmotor type B-220 med motor nr. 2741 og fremstillet i 1931. Motoren har 30-31 HK. Boring på 220 mm. En cylinder. Som det ses er motoren delvis adskilt. Samtlige dele er dog til stede. Motoren startes med trykluft eller håndsving.
De enkelte deles tilstand er nu kontrolleret. Der er dog ingen tvivl om, at motoren efter restaurering vil være i en vellydende og gangbar tilstand.

Der er fremstillet en stål bundramme til motoren. Den er udformet således, at der ikke skal laves en udsparing til svinghjulet i betongulvet. Så er det jo også lettere at ændre motorens placeringen i udstillingen, hvis det bliver nødvendigt.

Efter en grundig rengøring af kølevandskanaler og en let sandblæsning, var cylinderen klar til maling. Derefter blev cylinderen honet og er klar til montering.
Topstykket var desværre revnet mellem de to ventiler. Den skade blev klaret med svejsning og bearbejdning af to nye ventilsæder.

Indsugnings- og udstødningsventil var i en sådan tilstand, at det var nødvendigt at fremstille nye.

Stemplet er efter rengøring og kontrolmåling klar til montering. En enkelt stempelring skal erstattes af en ny. Plejlstangslejet var slidt op og erstattes af nyt hvidmetalsleje.

Motorstativet er midlertidigt samlet. Det betyder mindre afdækning inden malearbejdet. Det store svinghjul og motorstativet malet i den sædvanlige Bukh røde farve.

Krumtappen er klar til montering. Hovedlejerne skal udskiftes. Det drejer sig om 2 rullelejer og et dobbelt kugleleje til støttelejet. De tre oprindelige lejer var for slidte til at genbruge.

Kobberrør og messing dele er pudset og klar. På pallen ses det store takthjul monteret på knastakslen, som er i god stand og klar til montering.

Trappen er nødvendig for at kunne betjene motoren. Det er den originale trappe. Luftfilteret, huset for støttelejet, håndsving og div. dele klar til montering.

Nu skal motoren samles og prøvekøres. Vi forventer at motoren sammen med andre nyheder præsenteres for vores gæster til motortræffet den 27.-04.-2019.