Renovering af Fordson traktor model F årgang 1923 part 1

Billedet er så vidt det vides det eneste af traktoren.

Traktoren har stået i vores lager en del år. Gemt lidt væk, men bestemt ikke glemt. Da lagerhallen i dag er omdannet til en stor lys udstillingshal, som bl.a. skal bruges til marinemotorer, måtte traktorerne ud i det fri. Samtidig var der jo lagt op til afvikling af Ford traktor´s 100 års jubilæum i Års. Henrik fik så ideen til at deltage med 2 Fordson traktorer. Den ene, en Fordson årgang 1951, som var køreklar. Den anden, model 1923, skulle lige ses lidt efter. Kun lige forbi værkstedet. Inden dagen var omme, blev det besluttet at den skulle total renoveres. Defekte dele udskiftes, sandblæses og males.

Det viste sig at blive et omfangsrigt projekt. Specielt tidsplanen taget i betragtning. Der var ca. 7 uger til Jubilæet.

Her er traktoren kørt til værkstedet. Traktoren skulle skilles ad ned til mindste detalje.    

Forhjul og styretøj er afmonteret og der venter et større arbejde med at renovere styretøjet. Projektet udviklede sig hurtigt til et fælles projekt for Bodil og Henrik. Selv om rengøring og afvaskning af delene kan være et lidt trælst job, ser det ud til at Bodil hygger sig.

Delene måtte selvfølgelig en tur forbi vaskepladsen. Her tog Henrik så over på en af sommerens mange regnvejrsdage.

Efter grundig afvaskning blev traktorens større dele samlet uden de indre dele. Derved blev en masse afdækning sparet inden sandblæsning og efterfølgende grundmaling.

Som det ses på billederne var der ingen rust indvendig. Vel smurt selv efter adskillige års stilstand.

Grundmalingen er tør og tilbage værkstedet. Hvor der er fremstillet et speciel til stativ til traktoren.  Stativet giver god, stabil og sikker arbejdshøjde.
Med tekst og billeder vil vi i de kommende uger beskrive renovering og fremstilling af nye dele til f.eks. motoren, styretøj, gearkasse.