Sækkeløfteren

Det er uden tvivl opfindelsen af dampmaskinen, der satte gang i den industrielle udvikling. Forbrændingsmotoren, der har en væsentlig større virkningsgrad, afløste dampmaskinen. Elmotoren blev mere almindelig både i landbrug og industri da elektrificeringen vandt indpas.

Små, men måske ikke så almindelig kendt opfindelser kom også til gavn. I landbruget og industrien var der mange tunge løft f.eks. af korn sække. Det var almindeligt at bonden og hans medhjælpere bar en 100 kg tung kornsæk på ryggen. Det er svært nok at bære 100 kg korn på ryggen; men sækken skulle jo først op på ryggen.  Sækkeløfteren blev opfundet. Måske af en, der havde prøvet at løfte de tunge sække.

Den viste model er forsynet med tandstang, andre med reb til at hejse den bevægelige del op. En vægt er her monteret på sækkeløfteren. Foroven ses en ring, der kan forhindrer sækken i at falde ned over manden.

Udviklingen forsætter selvfølgelig. Her er vist en sækkeløfter fra firma TAWI Danmark. Firmaet er det tidligere P.E. Jacobsen, der blev etableret i 1984 og holder til i Risskov ved Århus.