SCO Bud knallert

SCO Bud knallert. Smith & Co. Odense.

Oktober 2014 modtog Jens et brev fra Leif Adler i Malling. Leif ønskede at donere sin SCO bud knallert til Motorsamlingen. Den skulle bevares som den er. Leif har besøgt Motorsamlingen adskillige gange.
Knallerten er udstyret med div. slibesten og remskiver. Knallerten er godkendt af Østjyllands politi september 2007. Godkendt til at udføre skærslibervirksomhed. Sammen med sin gode Bent kører han rundt i landet og ” leger” skærslibere. Leif og Bent var begge aldersrentenydere på det tidspunkt. En titel, som de selv bruger.
Kort fortalt om Leif. Allerede som 20 årig maskinlærling byggede Leif en scooter. Den blev godkendt af politiet. Senere byggede han kassevogn, indrettet med køje til overnatning. På dette tidspunkt servicerede han maskiner for træindustrien. Etablerer sig senere med mindre maskinværksted på Grenåvej Århus. Leif er i dag 86 år, men betjener stadig sin drejebænk i hjemmet i Malling.

I maj 1954 blev den første SCO knallert motor produceret. Motoren typegodkendt i 1955. Samme år kom den første komplette SCO knallert på gaden. Produktion af SCO knallerter ophører i 1975.
I 1905 begyndte SCO sin egen produktion af cykler. Før 1905 solgte man cykler fra Dansk Cykelværk Grand. SCO var på det tidspunkt en Isenkram en gros forretning. SCO har opkøbte adskillige mindre cykel fabrikker. I 1997 blev SCO opkøbt af Kildemoes Cykelfabrik. I 2007 købte Dansk Supermarked rettighederne til mærket SCO. I dag fremstilles cyklerne i udlandet og sælges af Dansk Supermarked.