W. Johansens Maskinfabrik

Herning
Denmark
Aktiv fra 1900


W. Johansen.

C. G. Johansen.

Fabrikken blev grundlagt i 1900 i Østergade af fabrikant W. Johansen, der til en begyndelse mest beskæftigede sig med reparation af mejerimaskiner etc. Efterhånden kom W. Johansen så imidlertid ind på det fabrikationsmæssige, idet han i 1907 fremstillede sin første petroleumsmotor og tillige gav sig til at lave gasmotorer, alt beregnet for mindre industrielle virksomheder.

det viste sig hurtigt, at han med denne fabrikation havde fået fat i den rigtige ende, og i 1908 etableredes samarbejde med I/S “Junget” for fremstilling af træbearbejdningsmaskiner, hvilket naturligvis lagde et plus yderligere til den fremdrift, der var i det Johansen’ske firma. De maskiner man nu i særlig grad kom ind på at bygge, var maskiner til mindre håndværkere og industridrivende, såsom båndsave, afrettere og ellers alt indenfor branchen. Så sent som 1930 optog firmaet desuden fabrikation af hurtigboremaskiner til jernindustrien.

Den 3. august 1927 døde etablissementets grundlægger, fabrikant W. Johansen, og herefter ledtes firmaet af hans søn C. G. Johansen.